DONOR GEUTIH


Dinten ieu janten dinten nu bersejarah, kumargi abi ngiringan donor darah di universitas abi nyalira. Ieu teh nyaanan nu kahiji kalina abi donor darah. Ngawitana emang rada tegang, sieun tapi abi positif thinking weh, nu sanesna tiasa maenya abi teu tiasa. Abi ngiringan selain hoyong nulungan oge hoyong nambihan pangalaman. Abi ngaraos tos ageung, abi sehat, teu aya panyawat nanaon, tos kawajiban abi ngabagi getih abi kanggo dulur-dulur sanes. Mun teu ku abi saha deui coba? itung itung sedekah kanggo di aherat engke.

Modal nu penting mah “wani”. Upami tos sakali ngiringan donor darah, pasti engke janten katagihan hoyong donor darah deui, eta nu nuju diraosan ku abi. Nyeuri, perih, reuwas, eta teu janten hanjakal atanapi naon malahan saatos donor darah teh aya raraosan nu bangga, plong kumargi urang tiasa ngabantosan dulur-dulur nu aya di luar. Urang ngaraos aya keneh mangpaatna kanggo nu sanes.

Sing horeng donor darah teh seeur mangpaatna. Salain mangpaat kanggo nu sanes, mangpaat kanggo si pendonor ge seeur pisan. Anggapan upami ngadonorkeun darah teh ngaakibatkeun leleus eta teh salah Justru pas urang nuju ngadonorkeun geutih, awak urang langsung breaksi jeung ngadamel panggantina. Janten, urang teu bakal ngalaman kakirangan geutih. Salain awak ngadamel geutih-geutih nu anyar, aya oge 5 mangpaat kasehatan tiasa urang raosan, nyaeta :

1. Ngajagi kasehatan jantung
Ageungna kadar zat besi di jero jantung hiji jalmi bakal babari kana panyawat jantung. Sabalikna upami kadar zat besi di hiji jalmi teu kaleleuwihan teuing, eta bakal hese kana panyawat jantung. Upami urang rutin ngadonorkeun geutih, zat besi di jero awak eta janten stabil.

2. Nganingkatkeun produksi sel darah merah
Unggal urang ngadonorkeun geutih pasti sel darah merah teh janten ngirngan. Ulah hariwang heula kumargi sumsum tulang tukang bakal ngeusian deui kanu geutih nu anyar. Nah matakna donor darah teh janten langkah awal nu sae kanggo menstimulasi ngadamelan geutih nu anyar.

3. Ngabantos nurunkeun beurat awak
janten pendonor darah teh metode nu sae kanggo diet sareng pembakaran kalori. Kumargi jeung masihan geutih 450 ml geutih, bakal ngabantos pembakaran kalori sakitar 650.

4. Kenging kasehatan psikologis
Nyumbangkeun hal nu teu kanilai hargana ka jalmi-jalmi nu ngabutuhkeun eta janten kapuasan psikologis sewang-sewangan.

5. Ngadeteksi panyawat serius
Unggal urang donor geutih pastina diperiksa heula tina panyawat-panyawat siga HIV, Hepatitis, sifilis sareng malaria. Ieu teh kanggo ngemutan urang supados urang leuwih ngajagi kasehatan urang.

Nah, nu atos 18 taun sok atuh geura nyobian donor darah. Salain aya kapuasan tos tiasa ngabantosan nu sanes, tapi seeur oge mangpaat kanggo kasehatan urang. Donor darah unggal 3 sasih sakali. Tiasa dono ngan dugi ka umur 60 taun. Janten ulah ngantosan deui, mun teu ayeuna iraha deui mumpung urang masih keneh hirup.🙂

3 thoughts on “DONOR GEUTIH

  1. muhun pisan nya… saleresnamah abdi oge hoyong donor darah teh….. tp da takdir na teu acan miwarang kana donor darah… tiap bade donor darah aya we halangan teh,,,,, hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s